Johan de Jong coach en therapeut psycholoog in Barendrecht omgeving Rotterdam

Over mij

Je bent vast benieuwd wie er straks tegenover je zit. 
Ik ben Johan de Jong, getrouwd en vader van een jong gezin. Naast integratief coach en therapeut ben ik ook leerkracht basisonderwijs. Na de Pabo ben ik gaan werken op een basisschool in Rotterdam.
Al snel deed ik een opleiding waarmee ik momentcoach werd voor het implementeren en integreren van Coöperatieve Leerstrategieën in ons dagelijks onderwijsaanbod. Dit doe ik nog steeds met veel plezier.

Gaandeweg ontstond het verlangen om meer individuele begeleiding te bieden. Door op onderzoek uit te gaan, ontdekte ik dat mijn ambities niet alleen liggen bij onderwijskwaliteit. Nog meer word ik enthousiast van het werken aan sociaal-emotioneel welbevinden. Ik hervond hiermee ook opnieuw mijn passie voor het onderwijs!

Tegelijkertijd was er een vuurtje aangewakkerd om meer te kunnen betekenen voor de mensen om me heen. Ik besloot  de opleiding tot Christelijk Integratief Coach én Therapeut te doen bij Groundwork (CICO en CIT). Deze opleiding heeft mij zowel professioneel, als persoonlijk ontzettend veel gebracht! Ik ben heel enthousiast over het integratief werken en geloof in deze vorm van therapie.
Om vergoed te kunnen worden door de zorgverzekeraar heb ik bij Con Amore mijn diploma voor Psychosociale Basiskunde behaald. Momenteel kun je nog geen gebruik maken van deze vergoeding.

Wellicht heb je  al tussen de regels door gelezen, dat ik in God geloof. Hij is het fundament van mijn leven. Waar dat mogelijk is én gewenst is, kan Hij een enorme hulpbron zijn in jouw proces.

Waarom de naam 'Meesterlijk'?

Meesterlijk staat allereerst voor hoe God ons heeft gemaakt. God heeft ons wonderlijk, geniaal en met een bestemming gemaakt. Meesterlijk! Ons bestaan verwijst daarmee naar Hem, de Meester, God zelf. Meesterlijk staat ten tweede voor mijn achtergrond als meester in het onderwijs. De plek waar jonge mensen - kinderen - gevormd worden op hun weg naar volwassenheid en klaargestoomd worden voor de maatschappij. 

En tevens is het onderwijs de plek waar leerkrachten onder grote druk staan en ondergewaardeerd dreigen te worden. Op die plek wil ik mij ook inzetten. Meesters én juffen hebben de kans en de gelegenheid om  zichzelf als voorbeeld te geven aan een nieuwe generatie. Zo kan deze nieuwe generatie zich tot gezonde en evenwichtige mensen ontwikkelen.