Werkwijze

Aan de hand van jouw eigen hulpvraag gaan we samen een doel opstellen. Dit doel is de stip op de horizon waar we naar toe gaan werken. Tijdens het traject krijg je meer zicht op de onderliggende psychodynamiek* die zich bij jou van binnen afspeelt. Dit bereiken we, doordat we jouw psychodynamiek onderzoeken en er contact mee gaan maken. Om vervolgens te ontdekken wat nodig is én dan ook datgene wat nodig is te doen. 

Jij bepaalt

Het is jouw proces, jouw traject. Ik geloof dat in jou zelf de oplossing ligt. Die kracht ligt al in jou. Jij staat centraal. We gaan aan de slag met dat wat er is. Verschillende interventies kunnen hierbij helpend zijn. We werken veel met je emoties en lichaam én maken gebruik van jouw beeldend vermogen (imaginatie). 

Kennismaking

De kennismaking is het begin van jouw traject en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw hulpvraag en jouw vragen rondom het traject. Tegelijk kijken we of het voor ons beiden goed voelt en of ik de aangewezen persoon ben om jou te begeleiden. 

Intake 

Na de kennismaking begint de intakefase. Tijdens de intakefase leer ik jou nog beter kennen en kijken we verder naar jouw hulpvraag. Hieruit rolt jouw doel voor dit traject en ondertekenen we jouw behandelcontract.

Reflectie

Omdat jouw proces niet stopt na een sessie, maar doorloopt tot de volgende sessie, vraag ik je om na een sessie te reflecteren. Tijdens de sessie is er ruimte om ernaar te kijken. Ook ik maak na elke sessie een verslag voor eigen administratie. 


Evaluatie

Vooraf, tussendoor en aan het eind zullen we ook evalueren om te kijken of we nog op de juiste weg zitten. Na elke 5 sessies zal er een evaluatiemoment zijn.*Psychodynamiek is het samenspel van dat wat binnen in je gebeurt, psychologische krachten  die ten grondslag liggen aan je uitingen van gedrag, emoties, cognities en de beleving daarvan.